Het zomercongres van 2014 zal plaatsvinden op Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd.
Centraal gelegen in het midden van het land en vanuit alle hoeken via de snelweg makkelijk te bereiken.
Er zijn veel leden die belangstelling hebben in het maken van video met je DSLR, vandaar dat we daar het ochtendprogramma aan gaan besteden Wout de Jong geeft al jaren trainingen voor o.a. Calumet en gaat ons
alle ins en outs vertellen. Na de oerbrodenlunch is het podium voor Erwin Ushman uit London. Een gedreven fotograaf die een Masterclass zal geven in fashion en portrait.
Aan het eind van de middag wordt de uitslag van de MPN Award bekend gemaakt en voor wie de file’s wil
vermijden en met collega’s verder wil bijpraten is er de mogelijkheid om nog aan te schuiven aan de BBQ.
Kortom schrijf je nu in!
Het uitgebreide programma en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je hier:

 

http://www.masterphotographersnetwork.com/zomercongres-maandag-16-juni-2014/

 

  • Guido Pelgrim Fotografie4
  • Guido Pelgrim Fotografie3
  • Guido Pelgrim Fotografie2
  • Guido Pelgrim Fotografie1

Jaarlijks organiseert Master Photographers Network een introductie dag. Dit jaar op maandag 12 mei in het Netl Park, Kraggenburg – Noordoostpolder. Iedere professionele fotograaf is welkom.

Er worden workshops en lezingen gegeven door eigen Master Photographers Network fotografen. Een van de speerpunten voor ons is kennis delen. We laten op deze Open Dag zien hoe wij dat binnen ons netwerk doen.

Klik hier voor het programma

De eerste bijeenkomst van dit jaar is een echte doedag met alles erop en eraan. Er stonden modellen klaar, opgemaakt door professionele visagisten en met prachtige lingerie van Der Kommissar uit Amsterdam en Echt Wel Mode uit Udenhout. De schoenen waren van Mayke Schoenen uit Oisterwijk.
Maar eerst een niet te vergeten belangrijk onderdeel van een MPN dag: een bak koffie en het bijpraten met collega’s voor een gezellig begin.

 

Zodra iedereen aanwezig was begon meteen de uitleg van wat deze dag precies de bedoeling was. De groepen werden bekent gemaakt en iedereen kon zich verplaatsen naar de verschillende ruimten die hotel de Reehorst gedeeltelijk beschikbaar had gesteld om flink aan de slag te gaan.

 

Al snel bleek dat samenwerking en planning nodig was alvorens te beginnen met het daadwerkelijke fotograferen. Vooral de aanwezigheid van veel materiaal en meerdere fotografen met maar 1 model in een kleine ruimte was een uitdaging en vereiste enige voorbereiding. Na kort overleg kon iedereen aan de slag. Het model werd geïnstrueerd, tijd voor de eerste foto’s. Iedereen die wilde kon fotograferen en zelf aangeven met welke lichtopstelling en het model aangeven wat te doen. En met zoveel collega’s in de buurt, was er in ieder geval genoeg assistentie voor lichtbediening en het vast houden van een reflectiescherm. Wat wil je nog meer?

 

In het totaal waren er 5 ruimten, met ieder een verschillend model, waar 20 min gefotografeerd kon worden. Na enkele fotosessies en in verschillende ruimten de nodige zweetdruppels weg te hebben gepoetst, was het tijd om voor de inwendige mens te zorgen. Tijdens de goed verzorgde lunch, kon de werklust even opzij gezet worden en de gezellige gesprekken voort gezet worden. Buiten konden eventueel nog even wat zonnestraaltjes opgepikt worden op deze mooie zonnige dag. Maat niet al te lang want er was nog veel te doen.

 

Het laatste deel van de dag bestond niet alleen uit fotograferen, maar er moest ook een flyer gemaakt worden met het werk van die dag. De laptoppen kwamen voor de dag en er werd weer druk overlegd. Wie heeft wat geschoten? Welke foto is daarvan het beste en welke foto’s komen uit eindelijk op de flyer? Wie maakt de flyer en hoe moet ie eruit komen te zien? Veel vragen dus en nogmaals werd er een beroep gedaan op samenwerking wat zeer leerzaam was voor ons als fotografen, die toch al veel individueel werken. En zoveel creatieve hoofden bij elkaar wat zorgt voor een overvloed aan ideeën, moet uiteindelijk wel wat goeds opleveren toch? Na wat over en weer gedachten uit te wisselen werd alles professioneel in elkaar gezet en kon iedere groep hun flyer inleveren.

 

Het eindoordeel was aan de jury, bestaande uit de vakjury en de modellen en visagisten zelf. Na uitvoerig overleg kwam er een winnaar uit. Groep drie bestaande uit Roy Wanders, Henk Goudberg, Rick Mandoeng, Chris van Beek, Ronald Vaessen, Reina de Vries, Guido Peldrim.

 

Met natuurlijk dank aan onze modellen Rhaima Isenia, Jill Shoot, Rooske Moens, Jessica ter Horst en Priscilla. De visagisten La Rouge Visagie, Hanriette Mooiweer, Marinela Dimitrova en Romy Keuter.

 

Verder onze sponsoren bedankt dat jullie er waren Bakker en Koopmans Verzekeringen, Transcontinenta, GB Lijsten, Fifo en Ton Gerritsen natuurlijk voor het videoverslag.

 

Einde dag…..